onsdag, maj 09, 2007

#24 Grejen med ägg


Då har vi kommit till det här med ägg. De är en förutsättning för att göra omelett och majonnäs, gör sig bra i äggtoddies och ger bakverk vacker färg. De luktar pyton när de blir ruttna, ligger bra i handen för långa kast och är givna påskattribut. Du tänker också att de är proteinrika och det där med kolesterol har du minsann koll på. Om du däremot tror att ägg innehåller c-vitamin har du inte gjort din läxa. Med största sannolikhet vet du hur hårt eller löst du vill ha ditt ägg till frukost.

Men. Det är inte grejen, eller på engelska – the thing, med ägg.

Grejen är att ägg på svenska är ruskigt likt egg på engelska. Titta bara på stavningen och känn sedan hur bokstäverna bildar uttal som knappt går att skilja från varandra. Ett svenskt ägg är dessutom förvirrande likt ett engelskt egg.

Det är grejen med ägg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sjukt roligt. Skrattar hejdlöst!

p sa...

Du är G.U.D.

Emanuel sa...

Jag har faktiskt aldrig tänkt på det på det sättet... så sant!