fredag, mars 09, 2007

#6 Grejen med våren

Vilken sjukt dåligt uppdaterad blogg tänker du. Javisst säger jag och håller med. Ingen vidare läsarservice och hade du betalat för den hade du fått pengarna tillbaka, även utan kvitto.

För att kompensera något bjuder jag på grejen med våren. För visst är det så att du tror att grejen med våren är blommorna: tussilago, snödroppar, vitsippor och knoppar som brister. Snö som smälter, tranor som dansar, uteserveringar som breder ut sig och morgonsol som värmer köket. Tidningarna fylls med återanvända texter från förra och förrförra året när våren också kom och Läsarnas Egna Bilder breder ut sig i spalter och på internet. Fotbollssäsongen drar igång med luva och vantar och sommarsemestrar börjar planeras. Kanske får du en släng depression, kanske finner du nytt självförtroende. Är du nördigare tycker du att grejen med våren är SMHI:s definition, att dygnsmedeltempen ligger över nollan i minst sju dygn i rad.

Men nej. Det är inte grejen med våren.

Grejen med våren är när sopbilarna städar undan gruset på gator och trottoarer. Först då är det vår. Nu har våren kommit hit, till mitt bostadsområde. Leve våren!

Inga kommentarer: