onsdag, augusti 01, 2007

#40 Grejen med blandskivan

Apropå blandskivor, det finns mycket att säga om dom. Har du inte gjort en blandskiva så har du säkert gjort ett blandband eller en blandlista i mp3-spelaren. Du vet i alla fall att de oskrivna reglerna kan var lika många som varierande. Blandskivan/bandet ska ha särskilt tema eller en utvald genre. Endast en låt per artist. Högst fyra minuter långa låtar. Ingen jävla Per Gessle. Högst 20 låtar totalt eller max 70 minuter lång. Något för deppiga stunder eller som partyhöjare och så till slut ett klatschigt namn som beskriver skivan. Absolut Blandat. Party Pleasers. Road Trip Hits. Eurotechnotoptracks 14. Minns dessutom Nick Hornby som hade sina särskilda regler att förhålla sig till i sin High Fidelity.

Det är inte det som är grejen med blandskivan.

Grejen med blandskivan är att den är precis som en lösgodispåse du själv satt ihop. Allt är i din smak även om du ibland ångrar några val trots att de kändes helt rätt när du plockade med dem.

Det är grejen med blandskivan.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grejen med blandskivan för mig är att jag gör en varje månad av de tjugo mest spelade låtarna i itunes. Sen nollställer jag spelräkningen igen.

I slutet på varje år är det alltid lika intressant att se om någon låt har klarat sig "hela vägen"..