fredag, februari 09, 2007

#1 Grejen med korsord

Du trodde att grejen med korsord är att få gymnastisera hjärnan med kluriga ordrebusar och en egenvispad latte på lördagsmorgonen. Ge sig själv en utmaning. Ha chansen att vinna en trisslott. Slå ihjäl lite tid.

Så är det inte.

Grejen med korsord är att läsa vilka som vann senaste krysset och sedan fundera över vem som verkligen kliat sig i huvudet vid köksbordet. Som tycker att korsordskonstruktör André eller Nilsson gjort bra ifrån sig som skapat ett så vasst rutsystem.

Anna-Lisa. Ingemar. Ann-Marie. Monica. Margareta. Majvor.

Namn som tillhör 30- och 40-talister. Människor med tid. Blendfingrar, sura kaffemagar och världens bästa farmor. Människor som bor på orter du inte vet något om och heller inte vill besöka: Mölnbo, Glumslöv, Kvissleby, Örebro. Fundera en stund på hur krysshjältarnas morgon ser ut och vad de tänker göra med dagen.

Det är grejen med korsord.

2 kommentarer:

Kanalisera sa...

En gång var det mitt namn och min ort som stod där. Mitt bland Gunvor och Majvor och Bengtvor. Jag vann en penninglott som gav en ny lott som bara gav lite spänning och grått fnas under nageln. Förmodligen är det grejen med lotter.

Det är grejen sa...

Det kan absolut vara grejen med lotter. Grejen är i alla fall inte att man kan vinna en massa pengar eller att man kan få hälsa till sin moster eller sina barn i fyrans morgon-tv.